Однією з найважливіших традиційних частин будь-яких похорону – поминальний обід. Там близькі, рідні і друзі збираються за столом, щоб провести в останню путь померлого, пом’янути його і поділитися спогадами. Такий обід може включати в себе кілька різних страв, але незмінною є ритуальна випічка.
Що відноситься до ритуальної випічки?
За традицією, такі хлібобулочні вироби готували виключно з бездріжджового тіста, яке вважалося «мертвим», на відміну від «живого» дріжджового. Асортимент дуже великий – починаючи від пампушок і галушок і закінчуючи хлібом, булками і пирогами з різною начинкою. Все це роздавали гостям, а також клали біля тарілки покійного для його останньої трапези.
Правильна організація випічки для похорону
На сьогоднішній день асортимент випічки для похорону дуже великий – від прісного хліба до пирогів і булочок. Все залежить від бажання і фінансових можливостей організаторів. Головне – виготовити її в достатній кількості, щоб усі присутні змогли її скуштувати, а також залишилася частина для передачі тим людям, хто з певних причин не зміг відвідати похорон. Здоба становить невід’ємну частину «поминальної передачі», куди також входять різні солодощі.
Пиріжки на поминки – важливий атрибут ритуальної трапези
Незалежно від бюджету, що виділяється на організацію похорону і поминального обіду, потрібно пам’ятати, що булки або пиріжки на поминках – це невід’ємний атрибут. Даний розділ допоможе вам відшукати фірму, яка займається виготовленням ритуальної випічки і замовити все, що вам потрібно у достатній кількості.